Opdesneeuwhoogte.nl maakt gebruik van Cookies om de website te analyseren en voor optimaal gebruiksgemak. Indien je verder gaat ga je akkoord met het gebruik van Cookies.

Opdesneeuwhoogte.nl

Alle informatie over de sneeuw- en wintersportomstandigheden in de Alpen en daar buiten...

Wintersportweer

Actueel weerbericht van onze wintersportweerman Meteo Koos

Volg de sneeuwgrens 'live'

Volg de sneeuwgrens per land en gebied middels een handig webcamoverzicht...

Oplopende sneeuwvalgrens, wind en sneeuw Noord-Alpen

 

Analyse klein 20160220De omstandigheden waren voor de skipistes - en dus voor de skiërs - vrij optimaal de afgelopen week, maar nu is het voor de volgende voorjaarsvakantieweek wat minder gunstig. De temperatuur zal gaan stijgen omdat een portie warme lucht vanuit het zuiden toch de Alpen weet te bereiken. Eerder leek de lucht net oostelijk te passeren. Veel wind en neerslag maken van de zondag ten noorden van de alpenhoofdkam een gure dag.

 

Opnieuw zijn veel landgenoten afgereisd naar de Alpen om van een weekje wintersport te genieten. Zij moeten rekening houden met veel wind en neerslag op zondag, tenminste, als ze aan de noordzijde van het alpenmassief vertoeven. De sneeuw op de pistes beneden ca. 1400 meter zal zwaar worden aangezien de sneeuwvalgrens oploopt naar 1400 tot 1600 meter. Daaronder dus regen en in de regionen rondom Hochkönig kan de neerslag vrij intensief zijn op zondag. Waar stuwing optreedt kan meer dan 50 cm sneeuw vallen (boven de sneeuwvalgrens) .
Na de neerslag van zondag loopt de vorstgrens nog verder op: naar ca. 2000 meter in de middag op maandag, wel bij zonnig weer dat zowel noord als zuid van de hoofdkam de zonnebrandbescherming nodig zal maken.
De wind zal aanmerkelijk afnemen.

20160220 Meteogram Hochkönig
Meteogram van Hochkönig en omgeving in Salzburg, daar vrij veel neerslag deze week bij helaas vrij hoge sneeuwvalgrens. In dit gebied rond 1500 meter.

Dinsdagnacht trekt een neerslaggebied van west naar oost over de Alpen, noord van de alpenhoofdkam, de sneeuwvalgrens ligt rond 1400 meter. De wind is aanzienliijk minder dan eerder op zondag. De hoeveelheden zijn ook bescheidener, hooguit 10 tot 20 cm.

20160220 Neerslag korte termijn
Neerslag per 3 uur in cm, 3 tot 5 cm per uur in sommige gebieden, onder de sneeuwvalgrens daar 3 tot 5 mm regen per uur.

Middellange termijn
Woensdag
overdag in de Franse en Zwitserse en Italiaanse Alpen opklarend met de vorstgrens rond 1500 meter in de middag. Langs de grens van Duitsland met Oostenrijk vallen nog wat sneeuwbuien. De sneeuwvalgrens daalt naar 1400 meter.

Donderdag volgt weer een sneeuwfront vanuit het noordwesten waarbij de relatief zachte lucht verder wordt verdreven. De sneeuwgrens daalt nog wat verder naar rond 1100 meter noord van de Alpen. Zuid van de alpenhoofdkam valt ook sneeuw, behalve aan de lijzijde van de westelijke Alpen. Het front blijft over de Alpen slepen zodat er ook vrijdag nog aan beide zijden van de alpenhoofdkam sneeuw valt.
In totaal kan er 20 tot 30 cm bijkomen, maar wel boven ca. 1300 meter hoogte.

20160220 Neerslagsom meerd dagen
Over meerder dagen gezien is de neerslag aanzienlijk: op enkele plaatsen kan op hoogte 50 tot 100 cm sneeuw vallen.

Lange termijn
Op zaterdag lijkt het droog te zijn en misschien is er weer ruimte voor de zon. Er volgt echter in de loop van de dag alweer een neerslaggebied dat vooral aan de zuidzijde van de alpenhoofdkam een sneeuwdump kan veroorzaken op zondag in het komende weekeinde.


Een goede vakantie gewenst!

Koos.

Reacties  

# Johan 24-02-2016 12:17
Koos komt er woensdag een update voor het weekeinde?
Antwoorden
# Opdesneeuwhoogte 24-02-2016 12:21
Dat is inderdaad het geval!
M.v.g.
Koos
Antwoorden
# Lowell 01-08-2017 20:36
I see you don't monetize your page, don't waste your traffic, you
can earn extra bucks every month because you've got high quality content.
If you want to know what is the best adsense alternative, type in google: adsense alternative
Mertiso's tips

Have a look at my blog post; 86Dawn: https://iamBenedict.blogspot.com
Antwoorden

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen


Icon Thermometer winterstand 125 x 90Wintersportweer          Bord sneeuwhoogte 240 100 x 70Sneeuwhoogten          Icon skipas 100 x 70Piste- en liftinformatie          Volg de sneeuwgrensVolg de sneeuwgrens 'live'

Top 5 sneeuwverwachting

1Frankrijk / Barèges
Dal : 0 cm.
Berg : 33 cm.
2Frankrijk / Risoul
Dal : 12 cm.
Berg : 24 cm.
3Spanje / Pradollano
Dal : 0 cm.
Berg : 19 cm.
4Frankrijk / Pra Loup
Dal : 12 cm.
Berg : 16 cm.
5Frankrijk / Isola 2000
Dal : 25 cm.
Berg : 14 cm.
Bron Meteogroup B.V.

Belvilla vakantiewoningen

Belvilla Wintersporthuizen

Contact en specials

Contact:

Opdesneeuwhoogte.nl
info@opdesneeuwhoogte.nl

SPECIALS:

- Spelregels reageren wintersportweer

Bezoek ook onze dochterpagina
- www.familieski.nl
-
www.reiskeus.nl