Opdesneeuwhoogte.nl maakt gebruik van Cookies om de website te analyseren en voor optimaal gebruiksgemak. Indien je verder gaat ga je akkoord met het gebruik van Cookies.

Opdesneeuwhoogte.nl

Alle informatie over de sneeuw- en wintersportomstandigheden in de Alpen en daar buiten...

Wintersportweer

Actueel weerbericht van onze wintersportweerman Meteo Koos

Volg de sneeuwgrens 'live'

Volg de sneeuwgrens per land en gebied middels een handig webcamoverzicht...

20160305 Alpen AnalyseDe verwachte sneeuwdump in de zuidelijke Alpen kwam inderdaad en bracht meteen overlast voor het komende en gaande verkeer naar de wintersportgebieden. Zaterdag blijft het ten zuiden van de alpenhoofdkam nog flink doorsneeuwen, pas op zondag vermindert de sneeuwval in de Zwitserse zuidelijke Alpen en aangrenzende Alpen in Italië.

20160228 Weerkaart actueelVeel Nederlanders genieten momenteel van een wintersportvakantie in de alpengebieden. De meesten zijn zaterdag op tijd aangekomen om de grote sneeuwdump aan de zuidzijde van de Alpen te vermijden. Er trekt echter een depressie de Alpen over de komende dagen, komende vanuit de Golf van Genua boven de Middelandse Zee bij Noord-Italië. Hoe gaat dat uitpakken voor de verschillende alpenregio's?

20160224 Analyse kleinDe vorstgrens blijft in de middag schommelen rond 1200 meter in het alpengebied. Het is vrij rustig en redelijk skiweer voor de vele vakantiegangers die momenteel de alpenlanden bezoeken. De skipistes zijn nog steeds bedekt met een goede sneeuwlaag, die wel op de lagere  pistes wat zwaar kan zijn door de eerdere vochtige omstandgheden.

 

Analyse klein 20160220De omstandigheden waren voor de skipistes - en dus voor de skiërs - vrij optimaal de afgelopen week, maar nu is het voor de volgende voorjaarsvakantieweek wat minder gunstig. De temperatuur zal gaan stijgen omdat een portie warme lucht vanuit het zuiden toch de Alpen weet te bereiken. Eerder leek de lucht net oostelijk te passeren. Veel wind en neerslag maken van de zondag ten noorden van de alpenhoofdkam een gure dag.

20160216 Analyse kleinJanuari was relatief zacht in Oostenrijk en Zwitserland. In Oostenrijk kwam de gemiddelde temperatuur 1.3 graden boven het langjarig gemiddelde uit. Beneden 1000 meter was er relatief weinig sneeuw door de hogere temperaturen. Daarboven viel juist extra sneeuw, vooral in de gebieden van de alpenhoofdkam en noord daarvan. Voor de skiliefhebbers was er vergeleken met december een enorme verbetering op de pistes. Momenteel ligt de vorstgrens redelijk laag en terwijl in Nederland hogedrukweer een paar dagen overheerst - met mooie zonnige perioden - zijn het in de Alpen storingen die het weer bepalen.


Icon Thermometer winterstand 125 x 90Wintersportweer          Bord sneeuwhoogte 240 100 x 70Sneeuwhoogten          Icon skipas 100 x 70Piste- en liftinformatie          Volg de sneeuwgrensVolg de sneeuwgrens 'live'

Top 5 sneeuwverwachting

1Frankrijk / Barèges
Dal : 0 cm.
Berg : 33 cm.
2Frankrijk / Risoul
Dal : 12 cm.
Berg : 24 cm.
3Spanje / Pradollano
Dal : 0 cm.
Berg : 19 cm.
4Frankrijk / Pra Loup
Dal : 12 cm.
Berg : 16 cm.
5Frankrijk / Isola 2000
Dal : 25 cm.
Berg : 14 cm.
Bron Meteogroup B.V.

Belvilla vakantiewoningen

Belvilla Wintersporthuizen

Contact en specials

Contact:

Opdesneeuwhoogte.nl
info@opdesneeuwhoogte.nl

SPECIALS:

- Spelregels reageren wintersportweer

Bezoek ook onze dochterpagina
- www.familieski.nl
-
www.reiskeus.nl